5000 аплодираха победата на “акулите”

 

В герой за победата над пловдивчани с двата си гола се превърна Мишел Платини. Още в 1-вата минута той затрудни максимално вратаря Акалски, който отби удара му с глава със сетни усилия в корнер. След четвърт час игра обаче бразилецът беше безмилостен и се разписа ефектно с пета след центриране на Гонзалес. “Акулите” продължиха да притискат противника, чийто страж спаси опасни изстрели на Фернандес и Марсио. В 38-ата минута Платини отново порази мрежата, но попадението не беше зачетено заради спорна засада. Малко преди почивката Фернандес направи невероятен пропуск.

През второто полувреме гостите от “Локомотив” успяха да изравнят в 57-ата минута чрез Евертон Джилио от пряк свободен удар, отсъден за доста дискусионно нарушение. Домакините реагираха като ужилени и упражниха тотален натиск. В 65-ата минута резервата Матиас Мориц се измъкна зад защитата, ала стреля неточно от чиста позиция. Пак германецът беше на косъм от гола в други две ситуации. Седем минути преди края усилията на черноморци получиха логична материализация. Йохен Зайц центрира перфектно от десния фланг и Платини продължи пътя на топката с глава към мрежата - 2:1.

В следващия кръг от шампионата на “А” група възпитанците на мениджъра Красимир Балъков гостуват на “Берое” в Стара Загора. Мачът е на 21 август от 18 часа.