DSC_8763

DSC_8763

БСП тревожни за мигрантите. Питат има ли план?

- Гърция и Турция и евентуалния поток от мигранти, които ако не влязат в Гърция и тръгнат към България. "Позицията на нашето правителство е най-малко безотговорна. Липсва информация, какво се случва в Бургаска област, която е погранична. Всеки ден ловци се натъкват на групи от по 5-10 души, които се опитват да влязат в страната ни", каза Йордан Георгиев - общински съветник от БСП (на снимката вдясно). Той попита чрез медиите дали в Областна управа имат план за справяне с проблема и с евентуалния поток от мигранти, които може да тръгнат към региона ни. "Какво ще правят тогава местните власти в Малко Търново, в Царево и в Бургас?", пита още Георгиев.

"Трябва да се води пробългарска и пронационална политика, правителството трябва да има по-твърда позиция по случая. Никой не може да даде отговор на въпроса, ако тези хора влязат в страната ни, къде ще бъдат настанени и кой ще ги охранява, за да не тръгнат отново към центъра на Европа", допълни и Николай Тишев (на снимката вляво) - областен председател на БСП. Според него, обикновените хора дори не знаят, ако срещнат мигранти на кой телефон да звъннат и коя служба да потърсят.

"Има план, по който се работи. Включени са представители на всички важни институции. Ако някой забележи лица и има съмнения, че може да се касае за мигранти, трябва да звънне на 112", коментираха от Областна управа Бургас.

Галерия