Спокойствие и слънце очакват всички, които избират морския бряг тези дни. Снимки Петя Добрева

Спокойствие и слънце очакват всички, които избират морския бряг тези дни. Снимки Петя Добрева

Циганското лято по Черноморието продължава и мераклии да плажуват през октомври има, видя репортер на "Черноморие". Заради високите температури, не само на въздуха, но и на морската вода, желаещи да събират слънчев загар не липсват и през делничните дни. Разликата между температурата на въздуха и на водата е 2-3 градуса. Това е и причината избралите да се насладят на хубавото време край морския бряг да не пропускат да поплуват или просто да се изкъпят.

Според прогнозата на синоптиците времето ще се задържи така до края на седмицата.

През нощта ще преобладава ясно време със слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°, малко по-ниски на места в котловините, където ще е почти тихо и сутринта видимостта ще бъде намалена. В София минималната температура ще е около 10°. В четвъртък, 10-ти октомври, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето 1-2 бала.

 

Галерия