Морската градина и алеите край морето са предпочитани за разходка днес от бургазлии. Снимки Лина Главинова

Морската градина и алеите край морето са предпочитани за разходка днес от бургазлии. Снимки Лина Главинова

Слънце и температура на въздуха от 15-17 градуса по Черноморието прогнозират за днешния 7-и март синоптиците. Рязкото затопляне провокира бургазлии да направят и по-дълги разходки край морския бряг, видя фоторепортер на "Черноморие".

В Южна България живакът днес ще отчете стойности около 18 градуса, в Западна България около 12-15 градуса, ще има и повече слънце. Вятърът ще се ориентира към югозапад.

В четвъртък - 8 март, ще остане топло и слънчево, с температури между 10 и 17 градуса. По Черноморието ще превалява дъжд, а температурите ще се понижат с няколко градуса.

В петък съществена промяна на времето не се очаква, ще има разкъсана облачност, с температури отново между 10 и 17 градуса. И в събота и неделя ще се редуват и слънце, и облаци, но ще остане без валежи. Дневните температури ще бъдат между 14 и 18 градуса. 

През март най-ниските температури у нас ще бъдат между -15 и -10 градуса, на места – до -20 градуса, а най-високите – между 19 и 24 градуса.

През март динамиката на атмосферните процеси ще е голяма.

През първото десетдневие от месеца валежите ще са често явление и ще има условия за значителни количества. През повечето дни ще превалява предимно дъжд, а в периода 2-4 март в Западна и Северна България ще превали и сняг. Ще има условия и за поледици. През първите дни от десетдневието, въпреки че ще се повишат, температурите ще бъдат под нормите, а през втората половина от десетдневието ще се затопли още и температурите ще са близки до обичайните.

Галерия