knijki1

knijki1

Дядо Коледа зарадва децата в болницата на добрия старец се превъплътиха зам.-областният управител на Бургас Евгени  Врабчев, кметът на община Бургас Димитър Николов, прокуристът на лечебното заведение д-р Бойко Миразчийски. Те раздадоха играчки, лакомства  и плодове на над 60 деца.

Тази сутрин Коледното тържество  събра всички малчугани, които се лекуват в болницата, като най-много бяха тези  от двете педиатрични отделения. Техните   родители, както и лекарите и медицинските сестри, също се включиха в празника. Децата  искрено се зарадваха на малкото коледно градче, в което се бе превърнало фоайето пред Първо педиатрично отделение и с интерес наблюдаваха чувалите под елхата, които криеха  многобройните подаръци.

В 10:00 часа началото на тържеството дадоха талантливите изпълнителки от хор "Милка Стоева" – Йоана, Мария и Камелия, които изпълниха някои от най-популярните коледни песни.

Д-р Бойко Миразчийски пожела на децата да оздравяват по-бързо и да се приберат у дома. Кметът Димитър Николов благодари на лекарите от двете педиатрични отделения за грижите към малките пациенти. Сред  малчуганите  бе и Татяна Мищенко  със своята майка. Татяна е позната на бургазлии, защото  в нейна помощ текат дарителски кампании. Преди няколко дни момичето, което страда от церебрална парализа, е било  прието  в Реанимация.  Благодарение на грижите на лекарите тя вече е по-добре и успя да присъства на тържеството, където бе зарадвана с много подаръци.

Децата искрено се забавляваха в компанията на Дядо Коледа, в чийто образ влезе обичаният от бургазлии актьор Стоян Памуков. В ролята на Снежанка бе Гинка Желева, която работи в Първо педиатрично отделение.