Фалшивата новина се разпростани за броени часове

Фалшивата новина се разпростани за броени часове

Фалшиво послание се разпространява чрез социалните мрежи и мобилните телефони и разтревожи православните християни. То буквално "заля" интернет пространството в събота вечерта. Съобщението е следното: "Съобщение от Св Гора всички Православни Християни да поставят кръстове на входните врати на домовете си тази вечер , или да помажат с елей или маслиново олио на кръст вратите. Посланието е било дадено от Божията майка на Монасите от снощното бдение. Спаси Господи!"*

Подведени от фалшивана новина мнозина я споделиха на профилите си. Тя бе споделена и на страницата на православния храм "Свети Николай Чудотворец Мирликийски" в Пловдив. След като стана ясно, че съобщението не отговаря на истината, публикацията бе изтрита.

"Гръцките църковни медии опровергаха тази "новина". От Свещения Кинотис на Света гора съобщиха, че християните трябва да се доверяват само на официалните съобщения на ръководството на Света гора и че подобно чудесно явяване на св. Богородица не се е случвало по време на всенощното бдение.

От Зографския манастир също е заявено, че това е фалшива новина", пише православният сайт dveri.bg

*Текстът на фалшивата новина е копиран с правописните грешки, както се разпространява