Макар и без Димо, музикантите от P.I.F. ще направят турне, за да почетат него и музиката, която правеха заедно

Макар и без Димо, музикантите от P.I.F. ще направят турне, за да почетат него и музиката, която правеха заедно

Варна и Бургас са част от лятното турне на група P.I.F. На сцената музикантите от групата - Иван Велков (китара), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани) ще излязат без вокалиста си Димо Стоянов, който загуби битката с корона вируса. Но в турнето, което е озаглавено "Приказката P.I.F." гост вокалисти ще бъдат Свилен Ноев, Графа, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов.

Варна е домакин на първият от поредицата концерти, посветени на Димо Стоянов. На 13 юни в Летния театър най-големите хитове на P.I.F., сред които "Приказка", "Невидимо дете", "Огън" и "Вали", ще прозвучат в изпълнение на приятелите на групата Прея, Свилен Ноев и Ерсин Мустафов. Ден по-късно, на 14-ти юни, в Летния театър в Бургас към тях ще се присъедини и Дичо. Графа ще се включи за концертите в София (Арена София [Колодрум – Борисова градина]) – 24 юни и Пловдив (Stage park) – 25 юни. Освен него в последните два града ще пеят Свилен, Дичо и Ерсин.

Билетите за концертите вече са в продажба в мрежата на Eventim, а част от приходите ще бъдат отделени за подкрепа на семейството на Димо.

 

- За първи път P.I.F. тръгва на национално турне без фронтмена си Димо Стоянов. Какви са емоциите, които Ви съпътстват, че ще се появите пред публиката без него?

- Много ни е тъжно. Но все пак решихме да продължим. Това ни е и желанието да продължим делото на Димо. Затова поканихме гост - изпълнители за участие в концертите ни на това турне. Не искаме по някакъв начин да забравим това, което се е случило досега. Липсата е огромна, но тръгваме на това турне с идеята да продължим творчеството му и това, което той е оставил след себе си.

- Името на турнето е "Приказката P.I.F.". Каква символика се съдържа в него?

- "Приказка" е наша емблематична песен. Вече е на финала да излезе от печат книга за нас. Работата по написването й продължи година и половина. Димо участва в този процес. Сподели различни неща и те ще излязат. Книгата се казва "Приказката P.I.F." и ние решихме да наречем и турнето така, защото по време на концертите ще изпълняваме всички парчета, които сме пяли заедно с Димо през годините.

- По време на турнето ще звучат ли песните от новия Ви албум?

- Не, тези песни няма да звучат, защото не сме подготвени. Ще направим по-известните парчета от старите ни албуми. Наесен ще се подготвим и ще изсвирим всички парчета от новия ни албум.

- Изпълнителите, които сте поканили да участват с Вас на турнето по какъв начин са свързани през годините с P.I.F.?

- Това са наши приятели, с които се познаваме от 20 години и сме преживели много неща заедно. Всеки един от тях е свързан с нас и затова, когато ги поканихме, те откликнаха и се съгласиха да участват в тази "Приказка". На 13-ти юни сме във Варна в Летния театър, където ще бъдем с Прея, Свилен Ноев от "Остава" и Ерсин Мустафов от "Джеръми". На 14-ти юни сме в Бургас в Летния театър, където ще бъдем заедно с Димо, Прея, Свилен и Ерсин. След това на 24-ти юни сме в София, а на 25-ти юни в Пловдив, където ще бъдет на една сцена с Графа, Свилен, Дичо и Ерсин. Идеята е да правим парчетата на P.I.F. с приятели и да почетем Димо.

Част от средствата ще отидат в подкрепа на семейството на Димо.

- Обсъждали ли сте вариант за нов фронтмен на групата?

- Нов фронтмен на групата няма да има. Винаги ще правим събития, на които ще каним различни приятели, с които сме работили през годините. Така че това ще са концерти като почит към творчеството на Димо.

Галерия