Конкурсът продължава до 19-ти декември. Снимка Община Созопол

Конкурсът продължава до 19-ти декември. Снимка Община Созопол

Конкурсът "Коледен Созопол" продължава, съобщиха от пресцентъра на морската община. Щедри награди от Община Созопол и подаръци от местния бизнес очакват участниците в традиционния конкурс. Награждаването на участниците ще бъде на 21-ви декември от 09.30 ч. в Общински съвет- Созопол, по време на последното заседания на местния парламент.

Всички желаещи граждани, фирми и институции могат да се включат в конкурса за външна украса до 19-ти декември, като номинират украсено от тях място. За регистрация в състезанието участниците трябва да представят снимки, точен адрес на сградата и контакти за обратна връзка. Конкурсните работи се подават на e-mail: [email protected].

Дайте свобода на въображението си, включете и своите деца, създайте феерия от цветни фигурки и светлини. Нека коледния дух  обхване града, офисите, домовете и сърцата ни.

Условията на конкурса са - той има състезателен характер и се провежда до 19-ти декември 2018 г. В него могат да участват всички граждани, фирми и институции в две категории: "Украса на дом" и "Украса на институция". Няма ограничения за брой обекти, с които един участник кандидатства. Разходите за коледната украса са за сметка на участниците в конкурса. Цената на украсата не е обект на конкурса.

Комисия определена със заповед на кмета Панайот Рейзи, ще извърши оглед и на място, след получаване на снимковия материал и ще оцени всички кандидатствали обекти.

Участниците ще получат грамоти и парични награди, както следва: категория "Украса на дом" - І място -250 лева, II място - 150 лева, III място - 100 лева, в категория "Украса на институция" - І място - 250 лева, II място - 150 лева, III място – 100 лева.

Всички участници ще получат и луксозен календар на Община Созопол за 2019 г.