Температурата на въздуха и на морската вода ще бъдат в един и същи диапазон. Снимка Петя Добрева

Температурата на въздуха и на морската вода ще бъдат в един и същи диапазон. Снимка Петя Добрева

Преди обяд днес над западната половина от страната облачността ще бъде разкъсана, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. В крайните северозападни райони има условия за локални интензивни явления, възможни са и градушки. В източната половина от страната ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места в крайните източни райони - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, привечер в северозападните райони временно ще се ориентира от северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 30° и 35°, по-ниски по морския бряг, в София – около 29°, по-късно след обяд от запад ще започнат да се понижаватq съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините в Западна България облачността ще е значителна, предимно купеста, след обяд и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В планините на изток ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 16 мин. и залязва в 19 ч. и 20 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 03 мин. Луната в София залязва в 00 ч. и 25 мин и изгрява в 16 ч. и 53 мин. Фаза на луната: два дни след първа четвърт.