Алени платна ще бъде показан тази вечер в клуб Модерен театър

Алени платна ще бъде показан тази вечер в клуб Модерен театър

С любовна драма продължава кино-литературния фестивал "Синелибри" в Бургас. Тази вечер киноманите ще могат да гледат "Алени платна", копродукция на Франция, Италия и Германия. Режисьор е Пиетро Марчело, сценаристи: Пиетро Марчело, Маурицио Браучи, Мод Амелин, Жьоневиев Брисак. В ролите: Рафаел Тиери, Жулиет Жуан, Луи Гарел, Ноеми Лвовски, Йоланд Моро и др.

Филмът проследява еманципацията на една жена в продължение на двайсет години, между 1919 и 1939 г., време на големи изобретения и големи мечти.

Рафаел се завръща от бойните полета на Първата световна война в Нормандия, изтощен и накуцващ, само за да научи, че жена му е починала, оставяйки след себе си безпомощно бебе – момиченце на име Жулиет, което той трябва да се научи да обича. За съжаление, жителите на селото не посрещат Рафаел с отворени обятия. Грижовната вдовица Аделин приютява Рафаел и дъщеря му във фермата си и влиза в ролята на майка на Жулиет. Увлечена по музиката и пеенето, едно лято самотната Жулиет среща "магьосница", която й обещава, че "алени платна" ще я отведат далеч от селото…

Филмът е с номинация за награда "CineRebels" от филмовия фестивал в Мюнхен и имаше премиера в рамките на "15-дневка на режисьорите" на кинофестивала в Кан.

"Алени платни" ще бъде показан тази вечер от 19.00 часа в клуб "Модерен театър".

"Синелибри" се организира със съдействието на Община Бургас.