Децата са паднали от вълнолома във Варна. Снимка Архив

Децата са паднали от вълнолома във Варна. Снимка Архив

Намериха телата на удавените във Варна деца. Издирването на момчета беше подновено тази сутрин. Водолази и катер на Морска администрация отново се заеха с търсенето на децата, които бяха съборени от вълнолома от силна вълна вчера навръх празника на града.

Екипи на сектор "Специализирани оперативни дейности" са обхождали района през цялата нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специалистите смятаха, че шансовете за оцеляване на двете деца, на възраст 13 и 14 години, е много малък, тъй като снощи морето е било бурно.

Шестте деца се разхождали край бетонните тетраподи на вълнолома без да са придружени от възрастен, а дълбочната при бетонните тетраподи е около 10 метра. 

Вълната ги връхлита, когато децата са на най-ниското стъпало и две от тях падат в морето.

По разкази на останалите деца едно от момчетата се е хванало за бетонните тетраподи, а другото е било хвърлено навътре в морето. И двете са опитали да плуват и да се спасят, след което са потънали.

Другите деца на брега веднага са подали сигнал за инцидента. Издирването им започна още вчера и бе прекрането вечерта, за да бъде възобновено при изгрев слънце днес.