Нефтохимик взеха 3 точки от двубой с Поморие. Снимки Нефтохимик

Нефтохимик взеха 3 точки от двубой с Поморие. Снимки Нефтохимик

Футболистите на "Нефтохимик" победиха с 2-0 "Поморие" в дербито на върха в класирането на "А" ОФГ. На своя стадион в комплекс „Изгрев“ домакините отбелязаха двата гола през второто полувреме на мача. Срещата започна при тежки условия. Силният вятър и дъжд в началото на мача пречиха на футболистите и публиката. Още в 3-та минута "Нефтохимик" получи право да изпълни 11-метров наказателен удар, след като Исмаилов беше съборен в наказателното поле при една бърза своя атака по левия фланг. Вратарят на гостите успя да отрази удара на Славов от бялата точка и да запази равния резултат. До края на първите 45 минути гол така и не падна.

"Нефтохимик" започна второто полувреме с надмощие и след няколко хубави атаки успя да поведе с гол на Ради Иванов. Няколко минути по-късно нова бърза атака на зелените хвана неподготвен вратаря на "Поморие" и с прехвърлящ удар от голяма дистанция Исмаилов удвои преднината. До края на мача гостите опитаха да атакуват по-масирано, но така и не успяха да стигнат до опасни положения пред вратата на "Нефтохимик". В последната минута вратарят на Поморие получи червен картон, след като задържа откъсналия се срещу него Исмаилов.

"Нефтохимик": Тотев, Илчев, Славов, Николов, Кръстев Славилов,Попов, Иванов, Димитров, Исмаилов, Мирошник. Голмайстори: Иванов 62′, Исмаилов 68′.

Галерия