Зрителите на фестивала също ще изберат своя филм фаворит. Снимка Архив Черноморие-бг

Зрителите на фестивала също ще изберат своя филм фаворит. Снимка Архив Черноморие-бг

Билетите за XVIII-то на "София филм фест на брега" ще бъдат пуснати в продажба на 14-ти септември. Тазгодишното издание ще се проведе от 1-ви до 9-ти октомври в Общинско кино "АБ" в драматичен театър "Адриана Будевска" в Бургас. Цената на единичен билет е 8 лева, а учащи и пенсионери ще получат намаление. Ще се продават и карти от 10 и 20 билета, които струват съответно 60 и 100 лева.

Деветчленно жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове - Диана Саватева, д-р Лорис Мануелян, Борислав Чакринов, Александра Ингилизова, Мария Бенчева, Христо Димитров – Хиндо, Стефани Райчева и Слави Георгиев ще определи носителя на наградата на Община Бургас "Сребриста чайка" за най-добър пълнометражен филм и наградата на "Зонта клуб" - Бургас - 1000 лева за най-добър късометражен филм. Зрителите за поредна година влизат в ролята на жури и могат да оценяват гледаните филми по шестобалната система. Филмът с най-висока обща оценка ще получи втората статуетка "Сребриста чайка", дело на художника Никола Станчев.

"София филм фест на брега" се провежда традиционно през март. Заради COVID пандемията изданието беше преместено за есента. Фестивалът се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас, в партньорство с драматичен театър "Адриана Будевска" и медийната подкрепа на сайт "Черноморие".