В средата на другата седмица се очакват валежи от сняг. Снимка Архив

В средата на другата седмица се очакват валежи от сняг. Снимка Архив

След сряда нататък очакваме температурите да паднат и да завали сняг, прогнозират синоптиците, съобщи vesti.bg. На този етап прогностичните модели очертават снеговалежите да обхванат голяма част от страната, но без значителна снежна покривка.
А днес денят ще е облачен до обяд.
След обяд облачността ще се разкъсва – повече в Източна България и по-малко в Западна. Валежи не се очакват. Възможно е в следобедните часове да прегърми в крайните северозападни райони.
Температурите през деня ще са от 2-3 градуса в Северозападна България, 7-8 градуса в Централна България до 11-12 в югозападната част на страната.
В планините ще е слънчево и мразовито по високите върхове, в ниското ще е облачно и мъгливо. Температурите през деня ще са около 0-1 градуса по върховете и между 5 и 10 градуса в подножието на планините.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. До обяд вятърът ще е от север, след обяд ще се ориентира от юг, ще е предимно слаб. Максималните температури ще са 7-9 градуса. Температурата на морската вода е около 12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо. Около и след пладне облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб западен вятър. 
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градуса.
В неделя сутринта се очертава разкъсана облачност. След обяд обаче от запад ще се заоблачи. Ще духа слаб югозападен вятър и температурите ще се повишат. Страната ни ще попадне под поредния циклон. От него очакваме валежи от дъжд в нощта срещу понеделник и през деня в понеделник.
В източната половина от страната югозападният вятър ще се усили. Ще се повишат минималните температури, дневните ще останат високи. В понеделник валежите ще обхванат цялата страна, ще бъдат слаби и умерени.