Следващата контролна среща е на 6-ти февруари, сряда

Следващата контролна среща е на 6-ти февруари, сряда

Отборът на ФК "Созопол" спечели още една контролна среща от зимната си подготовка. Възпитаниците на Маргарит Димов се наложиха с 0:2 над лидера в Североизточната Трета лига - ФК "Суворово", който продължава и на полуфиналите в Аматьорската футболна лига. Срещата се проведе на градския стадион в Суворово. Заслужен успех за "небесносините", които контролираха събитията на терена през цялото време. Домакините също имаха своите шансове, но "Созопол" бяха с няколко класи пред своя опонент, който е с 35 пункта и води с 5 точки в шампионата пред втория "Спартак" - Варна.

Отново кадрови проблеми за треньорският екип, който не можеше да разчита на много свои състезатели. Нападателите Трайо Грозев и французина Уилфред Гримо продължават да са контузени и не пътуваха с групата. Това важи и за Димитър Коларов. Бранителите Иван Чавдаров и Ангел Каракашев също останаха извън сметките и не бяха с отбора. Към тях прибавяме и младият вратар Петър Александров, който е болен и пропусна мача с "Розова долина". Бранителят Иван Макриев пътува с отбора, но не взе участие, а Маргарит Димов предпочете да го съхрани за мача с "Миньор" - Раднево през седмицата. "Созопол" има да изиграе още 4 контролни срещи, преди старта от шампионата на 23-и февруари, когато възпитаниците на Маргарит Димов приемат у дома на своя стадион "Арена Созопол" - "Загорец" - Нова Загора. 

"Созопол" игра в схема 4–3–2–1, като в нападение отново действаше Георги Георгиев. Зад него Живко Димов и Яни Николов, а в полузащитата действаха още Станимир Баев, Антонио Ласков и Стефан Стойнов. В отбрана капитанът Петър Кюмюрджиев, Мурад Ибрахим, Златко Ненов и Диян Лефтеров. Домакините от Суворово пропуснаха дузпа в края на първата част, след като техният капитан Николай Василев стреля високо над вратата на Свилен Нотев. "Созопол" отбеляза през втората част, а младите таланти на "небесносините" Кристиян Иванов и Кристиян Козаров подпчетаха успеха за Созопол. Преди почивката и двата отбора отправиха по няколко изстрела, а вратарите показаха класа, отразявайки ударите. Опитният Диян Лефтеров пък можеше да се разпише за гостите, но след хубав пробив топката срещна страничната греда и излезе в аут. Георги Георгиев, Живко Димов, Антонио Ласков и Яни Николов също имаха добри възможности, както и Станимир Баев. В края на първата част опитният капитан на домакините Николай Василев не успя да вкара дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Антонио Ласков. Вратарят на "Созопол" Свилен Нотев отрази няколко изстрела на домакините, а двата тима се оттеглиха на почивка при нулево реми.

През втората част "Созопол" вдигна оборотите, а Маргарит Димов извърши няколко промени, пускайки младите Кристиян Иванов и Кристиян Козаров, които му донесоха успеха. Капитанът Петър Кюмюрджиев отново направи пореден силен мач, но нямаше алтернатива да бъде сменен. Опитният капитан отправи няколко опасни изстрела, а вратарят на "Созопол", появил се след почивата Роман Васенев отрази няколко опасни удара на домакините. В 47-та минута гостите от Созопол откриха резултата. Младият нападател на "небесносините" Кристиян Иванов даде аванс за тима на Маргарит Димов, отбелязвайки второто си попадение в контролните срещи преди пролетния дял от шампионата. След чудесен пас на Кристиян Козаров, крилото на "Созопол" пусна в коридор за Кристиян Иванов, а той с плътен изстрел копна топката над плонжиралия вратар в далечния ъгъл за 0:1. В 63-та минута Кристиян Козаров отбеляза второто попадение за "Созопол" срещу Суворово, оформяйки крайния резултат в мача - 0:2. Полузащитникът на "небесносините" Яни Николов пресече една не добре изнесена топка от вратаря на домакините, изведе в дълбочина крилото Кристиян Козаров в наказателното поле, а той с плътен изстрел в близкия ъгъл вкара второто и последно попадение в срещата. Главният рефер пък подмина дузпа за "Созопол" в края на срещата за нарушение срещу Кристиян Козаров.

Така "Созопол" продължава победния си път, записвайки 4-та победа от петте си контроли в зимната подготовка.

Следващата шеста контролна среща на "небесносините" е в сряда, 6-ти февруари, от 14:00 чача, на стадион "Арена Созопол", а съперник е "Миньор" Раднево.