Хоровото събитие води началото си от 1982 г. и предлага възможност на млади певци да подобрят вокалните си умения

Хоровото събитие води началото си от 1982 г. и предлага възможност на млади певци да подобрят вокалните си умения

Варна е един от домакините на "Еврохор 2024" - проект на Европейската хорова асоциация, съвместно с Българския хоров съюз. Всяка година той се провежда в различна държава и има за цел да популяризира европейската хорова музика и да насърчи културния обмен в Европа.

Хоровото събитие води началото си от 1982 г. и предлага възможност на млади певци да подобрят вокалните си умения, като в рамките на две седмици репетират програмата си с двама известни диригенти.

От 4 до 12 юли Еврохорът провежда репетиции в хорова школа "Проф. Марин Чонев", а варненци могат да видят резултатите от работата на изпълнителите на специален концерт на 12-ти юли, петък, от 20:00 ч. в Юнашкия салон. Събитието е част от съпътстващата програма на ММФ "Варненско лято".

Диригентите по проекта "Еврохор 2024" са Марко Амхерд, артистичен директор на фестивала в Давос и на Швейцарския вокален консорт и Донка Митева - артистичен директор и диригент на Collegium Musicum Berlin и преподавател по дирижиране в Университета по изкуства в Берлин.