IMG_5658_1

IMG_5658_1

Във Василико с нова алея с паркинг

улиците "Одринска Тракия" и "Корал". Алеята е с обща площ 200 кв.м и 70 метра дължина. Тя е изградена от паркови павета в оригинална подредба. До нея е осигурен достъп от 3 подхода към двете улици. Благоустрояването на централната част включва освен поставянето на настилка от павета и бордюри, кът за почивка с озеленяване, поставени са пейки с перголи и  осветление, фонтан, обществена чешма, пилони със знамена, безплатен интернет и др.

С изпълнението на този проект се осигури достъп до това неизползвано досега място и се продължи с облагородяването на гр.Царево като цяло. Изграждането на алеята се осъществи със средства от капиталовата програма на Община Царево, като строително-ремонтните работи бяха извършени от строителната бригада към общината. Към алеята е изграден и паркинг за 20 автомобила.

"В квартал "Василико" е завършено облагородяването на зоната за отдих в централната му част. Досега в кв.Василико нямаше кът за отдих и бе крайно време и там да се направи такъв за жителите и гостите му. Благодаря на всички, които спомогнаха за направата на този чудесен парк. Това е само началото на поредица такива зони, които ще бъдат направени. Нови алеи, паркове, градини са само малка част от бъдещите ни проекти", коментира кметът на Община Царево Георги Лапчев.