Този уикенд ще поднесе различни музикални приключения за сетивата

Този уикенд ще поднесе различни музикални приключения за сетивата

Задава се музикален уикенд. Негов епицентър ще бъде "Егаси феста", който ще се проведе в Зоната за обществен достъп на пристанището, близо на Морска гара. Той ще събере меломани за страхотна среща с редица изпълнители. Това е второто издание на фестивала, който ще се проведе на 23-ти и 24-ти август. В него ще се включат над 20 хип-хоп изпълнители от българската и световната сцена. Програмата на фестивала ще започне на 23-ти август (петък). Тогава на сцената ще се качат емблематични хип-хоп изпълнители като C-BLOCK, TURBO B, DOWN LOW, Румънеца и Енчев, DJ MARTI G и други.  Втората фестивална вечер е на 24-ти август (събота). Тя ще бъде посветена на легендите на българския хип-хоп, сред които "Гумени глави", Ф.О. И Пеева, 42, Young BB Young, "Рап нация", Спенс и още популярни имена.

На 23-ти и 24-ти август в Бургас ще се проведе и "Солени ветрове" - фестивалът на бардовете, на поетите с китара. За 16 поредна година той привлича изпълнители от различни краища на България пристигат двадесет и шест индивидуални изпълнители и пет дуетни формации, а международните участници са от Русия и Италия.

Не пропускайте още новия музикален проект на Милица Гладнишка - "Лисицата и котараците" на 23-ти август (петък) на остров "Света Анастасия". Началото е от 21.00 ч., а билети можете да закупите в Туристически информационен център до Часовника, в Магазия 1. Ден по-късно на Острова eдно от известните имена на световната клубна сцена, Christian Craken, подготвя зрелищно парти.

Изложбата "Модернистите на ХХ век", подредена в бургаския културен център "Морско казино", три дни ще посреща гости с вход свободен. Това ще се случи на 21-ви, 22-ри и 23-ти август. Зала "Александър Георгиев - Коджакафалията" ще е с работно време от 10:00 до 23:00 часа, а зала "Георги Баев" - от 18:00 до 23:00 часа.