От 30-ти август ще бъде затворено за движение северното платно на булеварда. Снимка Община Варна

От 30-ти август ще бъде затворено за движение северното платно на булеварда. Снимка Община Варна

Започва основен ремонт на бул. „Девня“ - в участъка от бул. „Васил Левски“ до ул. „Преслав“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, изграждане на нови тротоари, с осигуряване на достъпна среда, и подмяна на старите осветителни тела с ново енергоефективно и енергоспестяващо осветление.

Във връзка със строително-ремонтните дейности от утре 30-ти август (сряда) от 10.00 ч. ще бъде затворено за движение северното платно на булеварда (платното в посока от жп гара към бул. „Васил Левски“) в участъка от кръговото кръстовище до бившия завод "Корабно машиностроене" АД (слизането от Аспарухов мост към бул. „Девня“) до качването към Аспарухов мост. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно на булеварда.

Междувременно приключиха ремонтните дейности на ул. „Тодор Икономов“ в район „Приморски“. Извършена бе цялостна подмяна на пътната настилка, подменена и тротоарната настилка и е поставено  ново енергоспестяващо осветление.

Продължава ремонтът на ул. „Васил Друмев“. Към момента улицата е отворена за движение в два участъка: от ул. „Кап. Рончевски“ до ул. „Найден Геров“ и в отсечката от ул. „Никола Михайловски“ – ул. „Райно Попович“ до ул. „Ген. Гурко“/ул. „Любен Каравелов“. По това трасе са изградени улични водопроводи и са подменени съществуващи сградни водопроводни отклонения, положени са кабели за уличното осветление, изградени са тротоари и паркоместа, положен е долен пласт на пътната настилка.

В другите два участъка от ул. „Найден Геров“ – ул. „Добри Войников“ – до ул. „Константин Фотинов“ и в участъка от ул. „Константин Фотинов“ – ул. „Иван Богоров“ до ул. „Никола Михайловски“ е изградена дъждовна канализация и са положени кабелите за улично осветление. Приключва изграждането на последния водопровод и са подменени съществуващите сградни отклонения. Предстоят строителни дейности по поставяне на нови тротоарни плочи, бордюри и обособяване на паркоместа. След приключване на ремонтните дейности ще бъде положен плътен асфалт на пътното платно на цялата улица.

Продължава да се работи и на ул. „Граф Игнатиев“, където се полага асфалтова и тротоарна настилка.