Записването става от 5-ти до 12-ти юни. Снимка Община Бургас

Записването става от 5-ти до 12-ти юни. Снимка Община Бургас

1 868 деца са приети в първи клас на първо класиране от общо 1906 деца, които са регистрирани в електронна система, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5-ти до 12-ти юни. Поради изискванията за безопасност и спазване на противоепидемичните мерки, записването за учебната 2020-2021 г. ще се извършва по телефон и електронна поща, а не на място в училището.

Неприетите на първо класиране бургаски деца са едва 38, но родителите могат да не се притесняват, тъй като свободните места в учебните заведения в общината са напълно достатъчно - 209.

В Централна градска част има некласирани 14 деца, но свободните места там са 30. Места за ученици има в ОУ "Княз Борис", "Любен Каравелов", ОУ "П.К. Яворов" и СУ "Иван Вазов".

В комплекс "П.Р. Славейков" и квартал "Ветрен", и квартал "Банево" едва 9 деца не са класирани. Там свободните места са общо 32 - в СУ "Димчо Дебелянов" и в училищата в Банево и Ветрен.

В комплекс "Изгрев" има 10 некласирани деца и 33 свободни места в училищата СУ "Йордан Йовков" и СУ "Добри Чинтулов".

В комплекс "Меден рудник" има 5 некласирани деца и 49 свободни места в ОУ "Найден Геров", СУ "Петко Росен" и СУ "Константин Петканов".

Свободните места ще бъдат официално обявени в електронната страница за прием за първи клас на 16-ти юни, а родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да променят реда на желанията за второ класиране от 17-ти до 23-ти юни.