Ученици от гимназията всяка година поставят цветя на паметника на Петя. Снимки СУ Св. св. Кирил и Методий

Ученици от гимназията всяка година поставят цветя на паметника на Петя. Снимки СУ Св. св. Кирил и Методий

100 деца от четвъртите класове на бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" заедно със своите преподаватели се поклониха пред Петя Дубарова. По традиция на 25-ти април, рождения ден на бургаската поетеса, те посещават паметника й в Морската градина, където поставят цветя. На днешния ден се навършват 57 години от рождението й.

На годишнината от рождението на Петя са посветени и други инициативи, организирани от Община Бургас. На 3-ти май ще се състои "Магията на Космоса" - конкурс за най-добра рисунка и изложба на наградените творби. Организатори са "Интеракт клуб" Бургас - "Пиргос" към Ротари клуб и къща-музей "Петя Дубарова".

На 10-ти май ще се състои церемонията по награждаването на победителите в Националния литературен конкурс "Петя Дубарова" от 18.00 часа в културен център "Морско казино".

Община Бургас реши 2019 година да бъде посветена на Петя Дубарова по повод навършването на 40 години от нейната кончина. Събитията са част от цялостната програма, с която се почита паметта и творчеството на поетесата. 

Галерия