Класните стаи ще бъдат ремонтирани и с ново оборудване. Снимка Община Бургас

Класните стаи ще бъдат ремонтирани и с ново оборудване. Снимка Община Бургас

100 обновени класни стаи в училищата в община Бургас ще посрещнат наесен първокласниците. Те са обновени по проекта на Общината - "Първокласно начало". Според проектът, в тях ще има антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове (с опция да се конфигурират по различен начин), нови интерактивни дъски, които могат да се комбинирани с електронни учебници и електронен дневник.

Стойността на проекта е 1 000 000 лева, които са заложени в бюджета за настоящата година. От Общината обявиха обществените поръчки за фирми изпълнители, които да извършат ремонта и които да осигурят оборудването. За основните дейности по реконструкцията са предвидени 800 000 лева. 200 000 лева са за електронно съдържание и обучения. Освен материалната база, не по-малко по важност е въвеждане на новите форми на работа в първи клас, което ще се предшества от обучение на всички учители за работа с новите технологии и новите методики за обучение.

За тази цел по-рано през годината Община Бургас организира и проведе обучения на десетки учители за работа с нови технологии и нови методики за обучение.