Конкурсът започва днес в залата на НХК - Бургас

Конкурсът започва днес в залата на НХК - Бургас

120 деца и младежи от цялата страна, възпитаници на 32 вокални школи от 23 града, ще се качат на сцената на националния конкурс "Музикален импулс", който започва днес в Бургас. Фестивалът се организира от арт център "Точно време" с подкрепата на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Участниците в конкурса ще бъдат журирани от музикалния педагог Етиен Леви, от радио водещият Атанас Стоянов, от музикалния продуцент в БНР Мая Райкова, както и от специалният гост от Лондон - Уилям Лестър - вокален педагог и член на екипа на "Гласът на Великобритания".

Според регламента, всеки изпълнител ще се представи с по една песен във всеки от двата конкурсни дни, които са на 2-и и 3-и август в залата на НХК.

Кулминацията на "Музикален импулс" е гала-концертът, който е озаглавен "Бъдещите звезди на България" и е със специалното участие на Крисия, Лидия Ганева, Поли Генова, както и на победителите в бургаския конкурс. Водещи на концерта ще бъдат Стефан Лалчев и Атанас Стоянов, а началото ще бъде дадено в 19.30 часа на 5-и август в Летния театър на Бургас.