Кампанията Бъди войник включва и Бургас. Снимки Лина Главинова

Кампанията Бъди войник включва и Бургас. Снимки Лина Главинова

120 кандидати искат да стават моряци във Военноморските бази в Бургас и Варна. Те са подали документи в конкурсите, обявяни от ВМС. Предстои за се явят на изпити. Това каза флотилен адмирал Мален Чобенков в отговор на въпрос на "Черноморие". През тази година ВМС са обявили два конкурса с по 100 места за набиране на кандидати за военна служба.

Кампанията на Министерството на отбраната "Бъди войник", която започна в началото на годината и продължава до 29-ти октомври, дава своите резултати. Ученици от бургаските професионални гимназии бяха сред основните посетители на кампанията, която се проведе в Бургас. На Морска гара бе показано специализирано оборудване, екипировка и въоръжение на Военноморските сили, Военновъздушните сили и служба "Военна полиция". Посетителите видяха и бординг операции от флотилия Бойни спомагателни кораби, които направиха динамичен показ на проверка на кораб в акваторията на пристанище Бургас.

По същото време пред културен център "Морско казино" бе дадено началото на информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея със свои щандове участват Военноморските и Военновъздушните сили, Сухопътните войски, Силите за специални операции, Националната гвардейска част, служба "Военна полиция", Централното военно окръжие. На място младите хора се запознаха с възможностите и условията за постъпване на работа в Българската армия.

Галерия