Отборът на страната ни се представи отлично на шампионата. Снимки БФУ

Отборът на страната ни се представи отлично на шампионата. Снимки БФУ

14 медала, от които 9 златни, 2 сребърни и 3 бронзови, спечелиха малките воини от българския национален отбор по ушу/кунг-фу на Отворения Балтийски ушу шампионат, който се проведе във Вилнюс, Литва.

България беше представена от Йоана Добрева, Виктория Колева, Захари Савов, Ивайло Иванов, Селин Дурмушева, Боян Иванов, Мартин Модев и Мария Георгиева. Конкуренти им бяха отборите на Литва, Естония, Ирландия, Испания и други европейски страни.

Отлично представяне в дисциплините "Нанчуан", "Нангуен" и "Нандао" направиха двете представителки на бургаския клуб "Бейсин" - Виктория Колева и Йоана Добрева. Йоана се завръща с три златни медала, Виктория - с два златни и един сребърен.

На откриващата церемония президентът на литовската ушу федерация Томас Лапинскас се обърна към участниците с приветствие, в което подчерта, че "Wushu Baltic Championship 2024" представлява не само състезание, но и възможност за празнуване и популяризиране на богатото наследство и динамичния дух на ушу. Това събитие обещава да бъде най-голямото регионално състезание от този вид тази година в Балтийския регион и ще включва някои от най-квалифицираните практикуващи ушу/кунг-фу от целия свят.

Преди броени дни, в края на септември 2024, Виктория Колева успя да се пребори за 4-то място на Световния шампионат по ушу за младежи в Бруней, в тежка конкуренция с най-добрите представители на кунг-фу от цял свят.

Галерия