Фестивалът ще се проведе в залите на Флората. Снимка Архив

Фестивалът ще се проведе в залите на Флората. Снимка Архив

147 деца и младежи ще пеят в трите конкурса на арт фестивала "Сезони", който ще се проведе от 28-ми до 30-ти юни в експозиционен център "Флора" - Бургас. Фестивалът се организира от Народно читалище "Пробуда - 1880 г." - Бургас и Община Бургас. В три поредни дни - участниците ще представят талантите си в пет конкурса и много съпътстващи прояви - изложби, открита читалня, творчески работилници.

Първият фестивален ден започва от 10.30 часа за младите художници, приложници и фотографи. Арт ателиета ще заработят в същия час за всички, които искат да творят на тема: "Моето усмихнато лято" и продължават през целия ден. От 17.00 часа в зала 4 на "Флора"-та започва конкурсът за най-малките певци.

На 29-ти юни от 10.30 часа художници и фотографи ще продължат работата си, а младите поп и рок изпълнители ще представят пред жури  и публиката любими песни в конкурсите - "Сезони", "С песните на Стефан Диомов" и "Песни по текст на Петя Дубарова". Предварителна заявка за участие в конкурсите са подали 147 деца и младежи от цялата страна.

На 30-ти юни от 11.00 часа сцената е отредена на вокалните групи. В 15.00 часа ще се проведе церемония по награждаване на лауреатите на фестивала. Награди ще получат не само участниците в конкурсите, а и всички които се включат във фестивала.