Книжките бяха връчени на специална церемония. Снимки ОД на МВР

Книжките бяха връчени на специална церемония. Снимки ОД на МВР

15 млади водачи получиха свидетелствата си за управение на автомобили на нарочна церемония с участието на началник сектор "Пътна полиция" към Областна дирекция на МВР - Бургас – главен инспектор Пламен Николов и представителят от фондация "Евелин Дуков" - Кристина Иванова.

Младите водачи сполучиха и значка с логото на фондацията, носеща и слогана на кампанията: "Шофирам разумно", както и стикер за автомобил. Значките за кампанията са дарени на фондацията от Антоний Тодоров, обществено ангажиран млад икономист, завърнал се наскоро в родния си град - Бургас.

Младите водачи се запознаха с най-рисковите пътни ситуации, възникващи след шофиране с несъобразена скорост, при пренебрегване на пътната маркировка, неправилно изпреварване или надценяване възможностите на автомобила и водача в тъмната част на денонощието. Превантивни съвети дадоха представителят на ДАИ - Бургас - Йордан Петков, участвал в изпитването на голяма част от младите водачи в Бургас, както и Атанас Киров - председател на мото-клуб "New Race MCC".

Младите водачи получиха и превантивни брошури от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", любезно предоставила клипове по темата, популяризирани по време на официалната церемония.

Галерия