Фестивалът ще се проведе във Флората и пространството около нея

Фестивалът ще се проведе във Флората и пространството около нея

150 бургазлии ще се включат в първото издание на фестивала "Бургас твори". Той ще се проведе този уикенд - 11-ти и 12-ти май от 10.00 до 20.00 часа в експоцентър "Флора" и пространството около него. В него ще се включат художници, артисти, приложници, поети, музиканти и спортисти.

През двата дни на алеята срещу експоцентъра всеки може да се потопи в атмосферата на осемте творчески работилници с различна насоченост, съвместно със СУ "Св. св. Кирил и Методий", Центъра за млади таланти - Бургас, школата по керамика към СУ "Иван Вазов"- Бургас, училище "Френе" и много други приложници и художници.

В рамките на "Бургас твори" баскетболната звезда Гергана Брънзова ще направи презентация на общинската програма "Активни и здрави".

С пленер на открито ще се включат учениците от СУ "Св. св. Кирил и Методий" на 11-ти май, събота, в тревните площи срещу експоцентъра. В същия ден училището отбелязва своя 150-годишен юбилей.

Съвместно с Регионален исторически музей - Бургас ще си припомним старите детски игри и това ще се случи отново в съботния ден. Така днешните ученици от първи до четвърти клас ще се запознаят с игрите от не чак толкова далечното минало, когато още нямаше компютри и интернет - куцанка, ластик и народна топка. В инициативата се включват 8 бургаски училища.