Осмокласниците ще се обучават в шест специалности в гимназията. Снимки Авторът

Осмокласниците ще се обучават в шест специалности в гимназията. Снимки Авторът

158 осмокласници прекрачиха за първи път прага на бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Те ще се обучават в шест паралелки по специалностите: "Приложно програмиране" с разширено изучаване на английски език, "Програмно осигуряване" с професия "Програмист", с разширено изучаване на английски език, "Програмиране на роботи", професия "Програмист на роботи", с разширено изучаване на английски език, "Компютърна техника и технологии", професия "Техник на компютърни системи", с разширено изучаване на английски език, "Електрообзавеждане на подемна и асансьорна техника", професия "Електротехник", с разширено изучаване на английски език и "Електрически инсталации", професия "Електротехник" - дуална форма на обучение, с разширено изучаване на английски език.

Учениците и техните родители се събраха в двора на гимназията за най-тържествения момент - първият им учебен ден в новото училище. След церемонията по издигане на училищното знаме, учениците, учителите, родителите бяха поздравени от директора на ПГЕЕ "Константин Фотинов" - Павлина Градишка.

"Позволете ми да започна с обръщение към нашите новопостъпили ученици - новите членове на училищното семейство. Днешният ден е особевон важен за Вас! Вие правите първите си стъпки в новото училище, за следващия етап на своето образование. Искам да Ви уверя, че това е мястото, където ще откриете приятели, знания и подкрепа.

На Вас, нашите по-големи ученици, които сте вече част от тази общност, пожелавам да бъдете пример за трудолюбие, амбиция и постоянство", каза в обръщението си директорът Павлина Градишка.

Под звуците на училищния звънец учениците минаха под арката и влязоха в класните стаи.

Галерия