Картината Бряг на Генчо Павлов е една от 16-те, включени в експозицията Алея на славата

Картината Бряг на Генчо Павлов е една от 16-те, включени в експозицията Алея на славата

16 от най-обичаните и уважавани художници, избрали да творят и живеят в Бургас ще покажат утре, 5-и декември свои картини във фоайето на гранд хотел и СПА "Приморец". Експозицията "Алея на славата" 2019 е с вход свободен, а на официалното откриване в 17.30 часа ще присъстват семействата и близки на творците. 

Добре дошли да се докоснат до изкуството, завещано ни от - Петко Задгорски, Виолета Масларова, Георги Баев, Тодор Атанасов, Дамян Заберски, Кирил Симеонов, Ненко Токмакчиев, Георги Янакиев, Стоян Цанев, Генчо Павлов, Руси Стоянов, Николай Янакиев, Тодор Евгениев, Павел Вълков, Владимир Гоев, Стефан Марков - са всички бургазлии и гости на града. 

Всеки творец ще бъде представен с една своя творба - картина или пластика. Произведенията са предоставени от фонда на Художествена галерия "Петко Задгорски" и нейния директор Георги Динев.

"Алея на славата" е инициатива на гранд хотел и СПА "Приморец". За пета година подред тя събира заедно в обща тематична експозиция, свързани с Бургас велики личности, изкачили своя връх в избрано поприще - наука, изкуство, наука, спорт - и прославили себе си, Бургас и България по света.

През 2019 "Алея на славата" събира и показва творбите на майстори на четката, оставили духа си по платната - на морски Бургас. Елате и вижте. Защото трябва да познаваме и помним. Не пропускайте възможността ден преди празника на Бургас да напълните сърцата и очите си с изкуство с бургаски адрес.