17-годишен спаси кръста на Богоявление в Несебър

За победителя имаше подарък от община Несебър и парична награда в размер на 300 лв. Всички останали участници, включили се в тържествения ритуал, също получиха подаръци и парични поощрения, поднесени им лично от кмета на Несебър Николай Димитров и председателя на Общински съвет – Несебър Благой Филипов. Градоначалникът и председателят на местния парламент поздравиха своите съграждани и честитиха на всички именници празника Богоявление.

 

За насъбралите се жители и гости на Несебър, които час преди ритуала вече бяха препълнили пространството около Морска гара и античния театър,  общината подари празнична фолклорна програма, в която участие взеха деца от читалище "Изгрев" от Обзор.

В Свети Влас, Равда  и Обзор също почетоха традициите на Йордановден. В Свети Влас скочиха около 10-ина смелчаги за кръста, като първи до заветната цел стигна 30-годишният Радослав Христов. В Равда от 9 участника, за кръста се пребори Никола Георгиев на 18 години, а в Обзор кръста хвана 23-годишният Димитър Пурнарев.