Отчитаме спад в престъпността това лято, каза министър Ангелкова. Снимка Лина Главинова

Отчитаме спад в престъпността това лято, каза министър Ангелкова. Снимка Лина Главинова

Санкции в размер на 180 000 лева са наложени на четири обекта, които са били разположени извън схемата за преместваеми обекти на моорски плажове на юг. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя пристигна в Бургас за участие в среща за обобщаване на резултатите от сезон "Лято 2019".

"През този сезон да проверени места за настаняване с над 10 легла в Елените, Слънчев бряг и Равда. Констатираните нарушения са отстранени. За по-сериозните нарушения на Елените са съставени санкции в размер на 3000 лева за всяко", допълни Ангелкова.

Министърът отчете спад в престъпленията и кражбите по Черноморието. 10% е ръстът на разкриваемост на извършителите на престъпленията.

2 700 000 туристи да почивали през юни и юли по родното крайбрежие. Прогнозата за очаквания спад от 3,5% се е сбъднал. Област Бургас обаче отчита ръст с 15% на български туристи.

С 11% по-малко туристи от Германия и Русия са кацнали на "Летище Бургас". За сметка на това има ръст на туристите от Великобритания.

"Тази година има нова ниша по нашето Черноморие. Става въпрос за обработени 502 чуждестранни яхти на нашите пристанища", каза кметът на Бургас Димитър Николов.