Випуск 2018 си направи снимка за спомен пред входа на любимото училище. Снимки Лина Главинова

Випуск 2018 си направи снимка за спомен пред входа на любимото училище. Снимки Лина Главинова

188 абитуриенти от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника се разделиха днес с любимото училище. Преди да се съберат за тържеството в двора на гимназията, дванадесетокласниците влязоха за последен път в класните си стаи. Така спазиха традицията да си кажат "Довиждане" насаме с класните си ръководители. Младите хора, облечени официално, с цветя, фойерверки и шампанско прекрачиха прага на гимназията, за да си направят обща снимка за спомен. Тържеството започна с вдигане на националния флаг на Република България под звуците на химна. След това абитуриентите извършиха ритуала по предаване на училищното знаме.

"Скъпи момичета и момчета от "Випуск'2018"! Пожелавам Ви: Бъдете непокорни, но разумни, бъдете нестандартни, но отговорни!". С тези думи се обърна към 188-те абитуриенти директорът на гимназията Роза Желева. И допълни: "И ако на 15-и септември сърцето Ви е с нашето училище, където и да сте, то значи, че сте разбрали посланието: Училището е дом на душата и той е винаги с теб! Честит празник и на добър час!".

"Сбогом не казваме, а само довиждане! Ще помним ценните съвети, които сте ни дали и нещата на които сте ни учили! Всичко това дължим на Вас, скъпи наши учители". Така абитуриентите от "Випуск'2018" благодариха публично на своите педагози. За първи път от дългогодишната история на училището зрелостниците се заклеха: да пазят името на гимназията, да защитят достойно професионалната си подготовка, да използват научните си познания за добро и напредък, да спазват човешкия морал, да допринесат за по-доброто бъдеще на своя народ и да бъдат достойни граждани на Отечеството".

Директорът Роза Желева връчи награди на изявени зрелостници, които са участвали в национални и международни конкурси и олимпиади, прославили името на ПГМЕЕ. Беше спазена и дългогодишната традиция всеки абитуриентски випуск да дари картина на училището. Тази година подаръкът бе картина с образа на цар Симеон, нарисувана от преподавателя от гимназията Данаил Николов. Така с новия дар колекцията от картини, които красят коридорите на школото ще се увеличи. За абитуриентие на ПГМЕЕ поздравителен адрес изпрати и инж. Виолета Илиева, началник на Регионално управление на образованието в Бургас. Специални гости на тържеството бяха старши експертът от РУО Христина Жабова и главният експерт по образование към Община Бургас Жанет Кацахин. 

Осмокласниците от гимназията пуснаха в небето балони с цветовете на националния флаг и пожелаха на каките и батковците - абитуриенти "На добър час!".

Галерия