От НАП Бургас напомнят, че едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на месец юни. Снимка Архив Черноморие-бг

От НАП Бургас напомнят, че едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на месец юни. Снимка Архив Черноморие-бг

2 млн. лева данъци без такси са платени от началото на годината чрез  физическите ПОС терминали в салона за обслужване на клиенти на Националната агенция за приходите в Бургас, съобщиха от приходното ведомство. Успешно приключване на данъчната кампания за деклариране на доходите на физическите лица отчетоха от териториалната дирекция на НАП в морския град. Близо 80 процента от декларациите за доходите на физическите лица (над 24 000 подоходни декларации) са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис. Данъчните отчитат ръст от над 30 на сто при електронното деклариране в сравнение с миналогодишната кампания. Преобладаващата част от гражданите са използвали предварително попълнените декларации  за доходите, които Националната агенция за приходите  предложи за първи път тази година. Значително – почти три пъти, е било намалено и средното време за попълване на формуляра, показва статистиката на данъчните. От началото на извънредното положение в салона за обслужване на НАП Бургас са били приети над 25 000 клиенти, които са получили различни услуги.

Териториалният директор на НАП Бургас г-жа Татяна Кънчева отправи благодарност към всички, които във времето на извънредното положение са декларирали и платили в срок данъците си като по този начин са изпълнили добросъвестно задълженията си към фиска. Директорът на дирекция "Обслужване" Сияна Димитрова изказа благодарност към служителите за проявения висок професионализъм и всеотдайност при изпълнение на задълженията и обслужването на клиентите, които са проявили изключително разбиране и търпение при въведения поради извънредното положение контролиран пропускателен режим.

 От НАП Бургас напомнят, че едноличните търговци и юридическите лица подават годишните си декларации до края на месец юни.