Кръщенето е свето тайнство и носи началото си от кръщението на Иисус в река Йордан. Снимка Архив Черноморие-Бг

Кръщенето е свето тайнство и носи началото си от кръщението на Иисус в река Йордан. Снимка Архив Черноморие-Бг

Само две двойки са избрали да сключат брак навръх 6-ти декември, Никулден, установи проверка на "Черноморие". Те ще чуят сватбения марш на Менделсов съответно в 10.30 часа и 11.00 часа в Ритуалната зала на улица "Вардар".

На 6-ти декември Православната църква почита свети Николай Чудотворец - закрилник на рибари и моряц и закрилник на Бургас. Денят е избран за празник на морския град с решение на Общинския съвет.

"Няма традиция на празника на Бургас да се сключват бракове, въпреки това има двойки, които избират тази дата, за да узаконят връзката си", каза пред сайт "Черноморие" Магдалена Карастоянова, директор на "Общински Обреден комплекс" ЕООД.

За разлика от браковете, кръщенетата в бургаските храмове станаха традиция. Проверка на сайта установи, че навръх празника на Бургас ще има 6 кръщенета в три централни църкви. "Едно кръщене ще има в Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" и то  ще бъде следобед", каза архиерейският наместник отец Севастиян. "Най-много са се записали за кръщенета в църквата "Св. Иван Рилски", съобщи отец Николай. Там ритуалите ще се проведат следобед. В другия бургаски храм "Св. Богородица" ще има две кръщенета. Те са определени за 11.30 и 16.30 часа.