Tuturutka

Tuturutka

20 г. Тутурутка - гарантиран смях до дупка

със стари любими скечове, но в нов вариант. Много песни, много вицове абе много смях в залата. Радваме се, че след толкова дълго време ще може да се срещнем с нашите почитатели в Поморие и Черноморец. Отдавна искахме да направим това турне. То се осъществява по покана на културна организация "Арт Мелпомена" - Бургас.

През 2015 г. групата навърши 20 години. Защо все още празнувате този юбилей?

- Да групата е създадена през октомври 1995, но докато се утвърди в този си състав изминаха няколко също толкова успешни години. С колегите се шегувахме, че до 40-тия юбилей ще празнуваме все 20-тия не, че си крием годините, но е по-забавно! В България малко групи могат да се похвалят с такъв стаж!

- Няма как да не ви питам! Къде се загубихте през последните няколко години? Васко?

- По скоро се намерихме! След като договора ни с "М сат" приключи през 2003 - 2004 година. Решихме да се отдадем на нашия диско клуб "Тутурутка". След това имаше период на преосмисляне на някой неща,но не сме спирали да работим! Това, че не бяхме на малкия екран, пак достигахме да нашите почитатели. Именно те качиха толкова много скечове в интернет. Реално ние преди две години направихме наша официална страница в youtube: TUTURUTKA official. Там качваме най-новите си скечове и такива който не са излъчвани през годините.

Кое е последното нещо което заснехте?

- Последното нещо е рекламата за турнето ни, но в нашия стил. Но ако ни питате дали сме подготвили нещо специално за концертите си - Да! За първи път зрителите в Поморие ще чуят нашата най-нова песен "Газар". В нея се пее за курорти и мечти, бързи коли и жени-абсолютен летен хит. Записахме го буквално преди седмица, но работата по него ни отне повече от месец.

Къде са останалите от групата, нали всички ще сте на турнето?

- Другите двама са във Варна и се занимават с подготовката на групата. Венци се грижи и за бара, който имаме. Наскоро го преместихме на ново още по-добро място и сега трескаво го подготвяме за зимния парти сезон. Милен от няколко години вече е баща и организира различни детски събития. Тази година за втора поредна година ще прави фестивала на Динята в град Варна. Голяма забава пада. Ние сме кръстници на събитието. Стотици деца правят фенери от диня, и се разхождат из Морската ни градина.

От къде могат да си купят билети желаещите да посетят някой от вашите концерти?

- Специално в Поморие ще играем в Читалището, прекрасна сграда в центъра на града. Билетите се продават и в деня на събитието и пред лунапарка в близост до залата. За Черноморец в сградата на самото читалище. Започваме в 20:30 ч. Дават, че времето ще се разваля към 3-ти и 4-ти август. За да не ви завали на плажа и да не загубите ден от почивката си, каним всички гости на Поморие и Черноморец да заповядат на концертите ни, залите са с климатици!

Интервю на Десислава Стоянова