Изложбата ще бъде открита официално в 18.00 часа този петък

Изложбата ще бъде открита официално в 18.00 часа този петък

21 автори, сред които доценти и професори, преподаватели в Националната художесвена академия, се събират за обща изложба в Поморие. Експозицията е озаглавена "Приятели" и ще бъде открита на 4-ти юни в градската художествена галеря "Дечко Стоев" в морския град. Идеята за изложбата е на бургаският меценат и собственик на галерия "Бургас Руси Куртлаков и художника Милчо Талев.

"Идеята се роди преди две години, след откриването на изложба в галерия "Бургас" с творби на студенти от първия випуск на академик Светлин Русев. Решихме, че тази изложба трябва да има по-голяма представителност", сподели пред "Черноморие" Милчо Талев. Заради пандемията обаче организацията и откриването се забавят.

Със свои творби - живопис, графика и скулптура в изложбата участват Атанас Атанасов, Атанас Стоянов, Ангел Гаджев, Божидар Тонев, Валери Чакалов, Васил Колев, Владо Пенев, Георги Янков, Димитър Чолаков, Димо Колибаров, Долорес Дилова, Здравко Палазов, Ивайло Мирчев, Милчо Талев, Ненчо Русев, Руси Куртлаков, Светозар Бенчев, Спас Дочев, Теодор Даскалов, Тодор Тодоров и Цветан Казанджиев.

Този петък "Приятели" ще бъде факт. А своеобразният вернисаж е с времетраене от 17.00 до 19.00 часа, за да няма струпване на много хора и да бъдат спазени противоепидемичните мерки. Официалното откриване ще бъде на открито в 18.00 часа.