Изследвани са 1 347 проби за изминалото денонощие. Снимката е илюстративна

Изследвани са 1 347 проби за изминалото денонощие. Снимката е илюстративна

22 са новите случаи на COVID - 19, които са установени за последните 24 часа. Изследвани са 1 347 проби, каза на редовен брифинг доц. Димо Димов - секретар на Националния оперативен щаб. Така общият брой на случаите от началото на пандемията до днес вече е 2 560, като активните са 1 208.

Сред новите случаи има 2 деца от София, както и 9 медици, като едната медицинска сестра е от София. Останалите осем медици са от отделение на болница в Сливен, в което няма пациенти с COVID - 19. "Това показва, че недокрай се спазват противоепидемичните мерки и личната хигиена. Важно да се спазва физическа дистанция, да се носят лични предпазни средства и да се прави дезинфекция", уточни доц. Димов.

Ще бъде дезинфекцирано отделението в болницата в Сливен. Ще бъдат тествани контактните лица на медиците, които са с корона вирусна инфекция и ще бъдат установени пациентите, които са минали през отделението през последния месец.

В болници се лекуват 132 пациенти, като 9 са на интензивно ечение.

Двама са починали през изминалото денонощие, като единият е лекар от Видин. Така общият брой на загубилите битката с COVID - 19 вече е 146 души.

Расте броят на излекуваните. Той се е увеличил с 83 души и броят вече е 1 206.