На хората с оплаквания са направени тестове за корона вирус. Снимката е илюстративна

На хората с оплаквания са направени тестове за корона вирус. Снимката е илюстративна

234 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та през миналата седмица, съобщиха от дирекция "Здравеопазване" към Община Варна.

Най-много - 100 души с грипоподобни оплаквания, са посетили ДКЦ III. Направени са им антигенни тестове, от които 63 са дали положителен резултат. 12 души са насочени за рентгенография на бял дроб, като при 10 от тях е установена пневмония.

В ковид зоната в ДКЦ II "Свети Иван Рилски" в Аспаруховоса преминали 89 лица за преглед, направени са 83 теста, от които 34 са положителни. 17 човека са насочени за рентгенография на бял дроб, от които 6-ма са с пневмонияи, 6-ма са насочени за хоспитализация.

В ковид - зоната на ДКЦ I "Света Клементина" са прегледани 18 души, от направените антигенни тестове, един е положителен. 14 са рентгенографиите на бял дроб, при които е установен един бронхит.

В кабинета на ДКЦ V "Света Екатерина" са прегледани 21 лица, направени са 10 антигенни теста, от които няма положителни. Направени са 20 рентгенови снимки и едно кръвно изследване.

В ковид - зоната на ДКЦ "Чайка" са преминали 6 човека. От направените им тестове, един е положителен. Консултирани по телефона са приблизително 45 души, на които са дадени препоръки, назначено елечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.