Бяха раздадени награди в две възрастови групи

Бяха раздадени награди в две възрастови групи

244 деца нарисуваха своята любима буква в онлайн конкурс. Първото издание на "Моята любима буква" се организира от "Инър Уийл Клуб" - Бургас по случай 24 май -  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Навръх празника бяха връчени и наградите.

Целта на конкурса е да ровокира въображението на децата и да ги възпита на любов към българската писменост. Той бе проведен изцяло онлайн във фейсбук страницата на клуба. Там родители и учители публикуваха нарисуваните от децата букви по начин, по който на тях им хареса. Бяха определени първо, второ и трето място в две възрастови групи - детски градини и училища от 1-ви до 4-ти клас.

Класирането беше според броя на харесванията на рисунките в самото събитие. Поради големия интерес към конкурса, организаторите раздадоха и допълнителни награди. В профилите на родителите и учителите бяха изпратени сертификати за всички участници. С много усмивки и удовлетворение всички си пожелаха второ издание на "Моята любима буква" през следващата година.

Галерия