Трасето преминава през живописни места

Трасето преминава през живописни места

277 души са се записали за участие в ултра крос триатлона "Лъвско сърце". Остават 35 места за участие в категория ултра и 95 места за отборно участие. Състезанието ще се проведе на 7-ми септември в Приморско. Към момента има 277 участници, които ще се съревновават в трите етапа на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж "Перла", 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват "Ропотамо".

Състезанието се провежда за четвърта поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра, индивидуално или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа. Това уникално по рода си състезание в България, продължава да привлича все повече атлети и любители на спорта, които са готови да премерят сили със себе си. Очаква се тазгодишното издание да бъде най-мащабното по рода си.

"Преживяването не може да се опише с думи. Почти не минава ден, в който да не си спомня за това състезание", споделя Павлин Георгиев, участвал в третото издание на триатлона.

Трасето на "Лъвско сърце" не е случайно избрано. Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като "Пътя на коня". Последният етап е за бегачите - в резерват "Ропотамо" през Маслен нос, светилището "Беглик Таш", залив "Света Параскева" и Лъвската глава.

Поради дългия почивен уикенд тази година, всички участници и доброволци са добре дошли на базов лагер "Лъвско сърце" на плаж "Перла" в Приморско още от 6-ти септември. Зрителите могат да заповядат на 7-ми септември. Ще бъде осигурено и онлайн излъчване и проследяване на живо.

Организаторите приканват всички желаещи да се запишат за състезанието, да го направят не по-късно от 18-ти август 2019 г.

Организатори са сдружение "Лъвско сърце" и Община Приморско.

Галерия