На три места ще бъде раздавана риба и вино. Снимка Архив Черноморие-Бг

На три места ще бъде раздавана риба и вино. Снимка Архив Черноморие-Бг

3 тона риба и 2 тона вино - бяло и червено ще осигури безплатно Община Бургас за празника на града - 6-ти декември Никулден, научи сайт "Черноморие". Рибата ще бъде приготвена на скара и като чорба. Раздаването ще започне по обяд на пунктовета - до сградата на Общината, в комплекс "Меден Рудник" до СУ "Петко Росен", и на Магазия 1. На тази дата Бургас празнува и почита своя закрилник.

На 6-ти декември Православната църква почита свети Николай Чудотоворец. Празникът ще започне с тържествена Света литургия в 9.00 часа в храм "Св. св. Кирил и Методий".

Празничната програма включва откриването на традиционната никулденска изложба в залата на Дружеството на бургаските художници на улица "Александрвска" №22. Събитието е по традиция започва в 13.00 часа. Минути след откриването на експозицията, която включва живопис, графика и скулптура с участието на всички бургаски автори, ще бъде обявен и тазгодишният носител на престижната награда "Художник на годината". След връчването на приза ще бъде обявен и тазгодишният носител на званието "Бург на годината". По- късно в 13.30 часа на площад "Атанас Сиреков", пред сградата на община Бургас, ще бъде направена златната снимка на именниците с кмета на града Димитър Николов. Кулминацията на празника е от 17.30 часа на площад "Тройката". Цялата програма за Никулден може да прочетете тук.