Събитието тази година се проведе в рамките на два дни

Събитието тази година се проведе в рамките на два дни

30 000 варненци се включиха в "Нощта на музеите и галериите", която се проведе този уикенд в морския град. Над 60 събития, между които концерти, изложби, срещи, демонстрации и работилници, кино на открито, литературни четения се превърнаха в притегателна сила за много млади хора, ученици, семейства с деца, ценители на историята и културното наследство на Варна. "Гостите ни идваха с официални дрехи, цели семейства с малки деца пристигаха направо с автомобилите си", коментираха от Музея на Възраждането.
Един от най-посетените музеи отново беше Военноморския. С концерт на оркестъра на Военноморските сили беше открит празника там. Аквариумът също привлече хиляди, до късните часове на съботния ден.
Изключително висок интерес отчетоха и от останалите варненски музеи.

Фестивалният автобус едва смогваше да превози всички желаещи да посетят Парк - музея "Владислав Варненчик", а хубавото време през деня в събота провокира много варненци да се разходят до Аладжа манастир, Побити камъни и Музея на стъклото в Белослав.
Фестивалната игра мобилизира голяма част от посетителите, а новите правила през тази година допълнително провокираха най-активните. Общо 62 души достигнаха до финала, а голямата награда спечели Магдалена Харизанова, която ще прекара уикенд с близък човек в петзвезден хотелски комплекс.

Над 30 доброволци се включиха в реализацията на проекта, а организаторите изказват искрени благодарности на всички музейни работници, галеристи, артисти и ентусиасти, направили възможно провеждането на Нощта!