Някои от художниците за първи път участват в традиционната изложба. Снимка Лина Главинова

Някои от художниците за първи път участват в традиционната изложба. Снимка Лина Главинова

30 млади автори излагат творби в залата на Дружеството на бургаските художници на улица "Александровска" №22. Февруарската изложба под мотото "Млади автори" ще бъде открита тази вечер в 18.00 часа. "Спазваме традицията, създадена от години, да откриваме изложби на млади автори. Тази година интересът от страна на художниците, които искаха да участват бе голям. В изложбата се включват и творци, които за първи път показват произведенията си. В експозицията ще се видят платна на студенти от филиала на Националната художествена академия в Бургас и от Факултета по изобразително изкуство във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", каза пред "Черноморие" Добрин  Вътев - председател на Дружеството на бургаските художници.

Журито с председател Георги Петков и членове Лора Янева и Николай Ангелов било затруднено при избора на картините, които да включи в изложбата. "Много от младите художници от Бургас избягаха в чужбина. Получи се един вакуум. Идеята ни е да привличаме все повече млади художници, останали да творят в България", сподели Добрин Вътев.

Изложбата "Млади автори" ще може да се разгледа в залата на Дружеството на бургаските художници на улица "Александровска" №22 до 8-ми март. Входът е свободен.