За екран ще бъде използвана сградата на жп гара Бургас

За екран ще бъде използвана сградата на жп гара Бургас

Фестивалът на съвременното изкуство "Вода" събира мултидисциплинарни съвременни артисти от цял свят в началото на октомври в Бургас. Фестивалът е доказал своята оригиналност и изобретателност в подбора на артисти и локации през последните 5 години. Тази година "Вода" ще погъделичка любопитството на гостите си със забравените локации на жп гара Бургас, Часовникова кула Бургас, Холандски склад и Конгресния център Бургас, които ще бъдат превърнати в своеобразна сцена за перформанси, инсталации и артистични събития.

Поставящи начало на фестивала са едни от най-атрактивните участници, а именно ADISTU - Румъния, и E.U.E.R.P.I  - България, независими артисти с дълга история като колаборатори, които ще предоставят на публиката вътрешното пътешествие INNERSCAPE, което е едновременно интензивно, спиращо ума, но и успокояващо за душата. 

Аудио-визуалното 3D мапинг шоу, което ще бъде представено на фасадата на жп гара Бургас, се ражда от изследването на Адриан Манолеску на органичната оригиналност във виртуалните полета чрез добавянето на слоеве от психичния свят. За да постигне това той преплита сюрреалистичните пейзажи с нотки от реалността. Колаборатор в артистични проект - Мирян Колев е музикант и мултидисциплинарен артист, активен в сферата на електро-акустичната, експериментална музика и саунд арт. Експериментира със звука, като представя музиката си като вид експресия – предаване на мисли и чувства в най-чист вид под формата на звук.

Впечатляващото начало на Фестивала за съвременно изкуство "Вода" със събитието INNERSCAPE ще може да се види на 26-ти септември от 20.00 ч. на фасадата на жп гара Бургас.

Галерия