Турнирът се организира от КП Бриз и ще се проведе от 8-ми до 10-ти октомври. Снимка Община Бургас

Турнирът се организира от КП Бриз и ще се проведе от 8-ми до 10-ти октомври. Снимка Община Бургас

400 плувци от Египет, Турция, Молдова и България са подали заявки за участие в седмото издание на международния турнир "Бриз - Иван Стойчев", който ще се проведе от 8-ми до 10-ти октомври на басейн "Парк Арена ОЗК". Организатор е плувен клуб "Бриз" с подкрепата на Община Бургас. Участието си все още не са потвърдили представители от Литва и Румъния. Българските клубове са 40 от цялата страна.

Официалното откриване е в петък от 16:45 часа, а първите стартове са веднага след него от 17:00 часа.

Надпреварата е в 5 възрастови групи - родени 2011 година и по-малки, 2009-2010 година, 2007-2008 година, 2004-2006 година, 2003 година и по-големи.

Главен съдия на турнира е Стефан Георгиев от Пловдив.

Първите трима във всяка възрастова група в различните дисциплини в двата пола ще получат медали веднага след приключването им. В неделя от 12:00 часа ще започне официалната церемония по награждаване. С купи ще бъдат наградени първите три отбора в комплексното класиране. Специалният приз на кмета на Бургас Димитър Николов ще получи най-добре представилият се български тим.

За първите трима мъже и жени, класирани съгласно спечелените точки по ФИНА са осигурени парични и предметни награди.

Атрактивното състезание от петък до неделя на спортен комплекс "Парк Арена ОЗК" ще премине без публика и при стриктно спазване на мерки взети от здравните власти във връзка с пандемията от COVID-19. На входа ще се измерва температурата на всички с право на достъп до басейна - плувци, треньори, съдии и гости.

Всеки трябва да е с маска на лицето. Плувците ще я свалят само преди предстоящ старт, съобщиха от ПК "Бриз".