След близо час чакане, украинците се качиха на автобуса, с който ще отпътуват за Сарафово

След близо час чакане, украинците се качиха на автобуса, с който ще отпътуват за Сарафово

41 украинци, които са прекарали тре месеца в хотел в Слънчев бряг, днес ще бъдат транспортирани до буферния център в бургаския квартал "Сарафово". Украинците, повечето от които са жени, деца и възрастни, чакаха близо час да пристигне автобуса, с който ще бъдат извозени до базата на Министерството на отбраната в бургаския квартал.

Планът за преместване на украинците, които живяха през последните три месеца в хотели по Черноморието, започна на 29-ти май, неделя, но не успя да се реализира. Причината е, че малцина се възползваха от възможността да се качат на на осигурените влакове, които тръгнаха от Варна и Бургас за София. Вицепремиерът Калина Константинова обяви вчера, че спира действието на плана. Украинците, които трябва да напуснат хотелите и няма къде да отидат ще бъдат транспортирани в буферните центрове в Елхово и Сарафово.

Украинците, които не искат да бъдат преместени, отиват в буферни центрове

100 украинци със здравословни проблеми, инвалиди, със синдрома на Даун още вчера бяха преместени в базата на Министерски съвет в Слънчев бряг, за което "Черноморие" първи писа. Продължава извеждането на най-нуждаещите се от хотелите в Слънчев бряг.

100 украинци са преместени в базата на Министерски съвет в Сънито

Галерия