В 09.30 часа на площад Независимост започва тържествено честване на 113-та годишнина от обявяването на Независимостта на България

В 09.30 часа на площад Независимост започва тържествено честване на 113-та годишнина от обявяването на Независимостта на България

42-километров спортно-туристически поход с маршрут: Варна - природен парк "Златни пясъци" - Кранево - КК "Албена" - Балчик тръгва тази сутрин от Варна навръх националния празник - Денят на независимоста. Той се организира от дирекция "Спорт" в Община Варна и туристическо дружество "Владислав Варненчик".

В 09:30 часа на площад "Независимост" започва тържествено честване на 113-та годишнина от обявяването на Независимостта на България, организирано от Община Варна, Военноморските сили на Република България, Варненската и Великопреславска митрополия.

В 17:00 часа в градинката пред Регионалния исторически музей - Варна тържествено ще бъде открита скулптурна композиция, посветена на Васил Левски – дарение от Съюза на арменците в България.

18:30 часа в арт галерия "Ларго" ще бъде открит Международния екслибрис конкурс. Проектът е подкрепен от фонд "Култура" на Община Варна.

В 19:00 часа във Фестивалния и конгресен център ще започне Европейски музикален фестивал, концерт на саксофонен квартет "SIGNUM" и Кай Шумахер - пиано. Проектът е подкрепен от фонд "Култура" на Община Варна.

В 19:00 часа пред входа на Морската градина ще бъде открита фотоизложба "100 години Варна курортен град". Проектът е подкрепен от фонд "Култура" на Община Варна.