Почти всяко представление се играе пред пълна зала. Снимка Архив Черноморие-БГ

Почти всяко представление се играе пред пълна зала. Снимка Архив Черноморие-БГ

57 000 зрители са гледали 27 постановки на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" през 2017 година. Това сочи справката на морската Мелпомена. Изминалата година е най-успешната за трупата и ръководството на театъра. В репертоара на театъра са включени 27 постановки, които се играят периодично. През изминалата година на сцените на "Адриана Будевска" са поставени осем нови театрални заглавия.

"Изиграли сме 200 представления, 60 от които са били по време на турне из страната ни", коментира пред "Черноморие" директорът на театъра Борислав Чакринов. Освен заглавията на бургаския театър, зрителите са имали възможност да гледат и десетки заглаия на гостуващи театри от други градове.

Благодарение на работата си, трупата на "Адриана Будевска" е реализирала приходи от 470 000 лева от продажба на билети. В сравнение с 2016 година сумата е почти 50% повече. От Министерството на културата изплащат субсия на базата на всеки лев, реализиран от театрите. Така през 2017 година в касата на бургаския театър са влезли 1 500 000 лева от министерството.