Изложението ще бъде открито на 30-ти юли

Изложението ще бъде открито на 30-ти юли

60 водещи издателства от цялата страна се включват в 12-то издание на изложението "Алея на книгата". То ще се проведе от 30-ти юли до 8-ми август в морския град. Шатрите на участниците ще бъдат разположени на пешеходната част на булевард "Сливница" и ще работят всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Неизменна и любима част от "Алея на книгата" е Литературният кът, изграден на открито на пешеходния булевард "Сливница", в близост до пресечката с улица "Стефан Караджа", специално за изложението. Освен домакин на откриването, той е и място за срещи между автори, издатели и читатели. Достъпът до всички събития в културната програма на "Алея на книгата" е свободен.

Изложението през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно събитие в България. Началото е положено именно в морската столица през 2010 г. съвместно с Община Варна, като всяка година изложението утвърждава позицията си на любимо културно събитие от летния афиш на града.

Организатор на изложението "Алея на книгата" е асоциация "Българска книга", единствената организация на книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти в страната, които произвеждат над 90% от книжната продукция в България.

Галерия